söndag 26 augusti 2012

När festen tystnat!

Regnet faller likt deformerade strutsben utanför fönstret, vissa droppar hänger sig envist kvar på fönstret medan mörkret tränger sig in i sensommarens porer.
Det märks att hösten är på väg när man sätter på tv:n för första gången efter en lång och härlig sommar. Festivalen är över, men musiken och skratten har flyttat in i de sprickor och skrymslen som finns insprängda i huset.  Om det är riktigt knäpptyst kan man höra Marcus Bergs röst vibrera över trädtopparna och Räfvens toner sjuda upp ur marken likt dimman en tidig augustimorgon.

Skitiga nävar som gräver i leran efter potatis, rödsprängda tomater som dinglar mot växthusglaset, gurkor som hänger som stolta torn och chili som på ett livsfarligt sätt sträcker sig mot skyarna, allt är snart redo att plockas. Och då blir det skördefest.

Livet på Ljusbacken fortsätter som alltid även fast lugnet är på tillfälligt besök. Skolor har startat och folk har åkt till andra orter för att förkovra sig i kunskapsträsket. Vi hade en härlig farvälmiddag för de som skulle ge sig av, härligt att alla var samlade och kunde njuta av varandras sällskap.

Bloggen kommer att leva kvar och uppdateringar kommer titt som tätt, det kommer även upp film från festivalen. Med tanke på Darkhill productions, japp vårt filmbolag, så kommer det komma lite nyheter på videotoppen i höst.  Kanske en dramaserie i 1400-talsmiljö på 200 avsnitt eller en postapokalyptisk skräckthriller. Vi får se :)

Knaperstekt fläsk, långkalsoner och pixelromantik
/Ljusbacka-Lasse


rättelse: tillställningen som skedde på midsommardagen anordnades av Labyrinten med vänner och ingen annan.





Go-middag med kollektivet för alla pantpengar. 

Det hårda arbetet tar aldrig semester

Det gäller att få klart allt innan snön kommer

Vykorts-vy från sågen 

Emils nya vardagsrum

Dags att bala höet 

Färvälmiddag 
Sensommarnattsbad




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar